Branje Cankarja in srečanje z Miroslavom Košuto

IVAN CANKAR VABI NA SKODELICO KAVE V CELJE

Osrednji dogodek Cankarjevih dnevov  je v Celju potekal v sredo, 9. maja 2018. Med različnimi prireditvami, ki so ga sestavljale je bila tudi

»MOJE DELO JE KNJIGA LJUBEZNI«.

Branje Cankarja in srečanje z Miroslavom Košuto

smo v  knjižnici Lava ŠC Celje

pripravili v organizaciji Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko ter Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije.

Dijake, profesorje in goste je pozdravil ravnatelj SŠSDL Igor Lupše. Cankarjevo ljubezensko liriko in pesmi Miroslava Košute so pripravili in interpretirali Denis Babič 2P1, Karmen Gagič 1C3, Špela Gosnik 2A1,  Žak Javornik 2P1 in Vid Palčnik M2E. Prireditev in pogovor  s tržaškim umetnikom je vodila Jožica Škorja. Gost – sodobni slovenski pesnik, pisatelj, dramatik, prevajalec Miroslav Košuta –  je  predstavil svoj pogled na Cankarja, kakšna je bila Cankarjeva povezava s Trstom, nekaj utrinkov iz svojega življenja, motive, ki so pomembni za njegovo ustvarjanje … Prireditev so z glasbenimi točkami, pod mentorstvom prof. Metke Jagodič Pogačar, v prijetno celoto povezali VS Amantes in mojstri glasbenega ustvarjanja na ŠC Celje Domen Romih E3A, Tim Agrež K1A, Filip Štih M1D,  Luka Drmič, M3E, Oskar Šonc M1C, Tadej Jeršič L3A in Jure Jordan Kozjak S4B.

Nazaj