23. APRIL – SVETOVNI DAN KNJIGE IN AVTORSKIH PRAVIC

Ne samo zdaj, v času izolacije, za branje knjige ni nikoli škoda časa. Knjige omogočajo potapljanje v mnogotere svetove, širijo krila domišljije, so najbolj potrpežljive učiteljice in najboljši antidepresiv. Izjemno učinkovito delujejo proti tesnobi in zmedenosti, saj zahtevajo od nas koncentracijo in fokus, ki ga na spletu tako zlahka izgubimo. Knjige nas najdejo, ko jih najbolj potrebujemo!

Svetovni dan knjige bo tokrat v znamenju celotedenskih spletnih dejavnosti med 20. in 25. aprilom (Noč knjige, Sejem s kavča …).

Danes, ravno na svetovni dan knjige, pa je znanih najboljših deset za tridesetega kresnika.

Na začetku bralskega tekmovanja je bilo okrog 130 del, ki so izšla z letnico 2019, lov za literarnim biserom pa se bo zaključil na kresni večer, 23. junija.

Finalisti v boju za roman leta so romani: Gabriele Babnik TRI SMRTI (Beletrina), Branka Cestnika SONCE PETOVIONE (Celjska Mohorjeva družba), Jiřija Kočice IZVIRNIK (Mladinska knjiga), Zdenka Kodriča PET LJUBEZNI (Litera), Toneta Partljiča PESNICA (Beletrina), Sebastijana Preglja V ELVISOVI SOBI (Goga), Andraža Rožmana TRIJE SPOMINI (Goga), Veronike Simoniti IVANA PRED MORJEM (Cankarjeva založba), Suzane Tratnik NORHAVS NA VRHU HRIBA (Cankarjeva založba) in Lenarta Zajca DELCI SVETLOBE (Litera).

Več novic ob svetovnem dnevu knjige in knjigi si lahko preberete v današnji tretji številki knj@scce-novice.

Nazaj